tirsdag, november 08, 2011

Gaddafis kone sender spam


Gaddafis kone sender spam
En stor mengde e-poster, som angivelig er sendt av den tidligere lederen i Libya sin andre kone, har blitt registrert og blokkert av IT-sikkerhetsfirma WeCloud. E-postene er av typen Nigeriabrev og formålet med utsendelsen er å lure mottakeren for penger. De fleste eksemplene WeCloud har stoppet er sendt fra en e-postserver i Australia.

WeCloud arbeider med en global plattform for web- og e-postfiltrering, som daglig skanner og analyserer millioner av e-post og web-transaksjoner. Mandag denne uken, registrert WeCloud en stor mengde e-post, angivelig sendt av Safia Farkash Gaddafi, som var Libyas tidligere leder sin andre kone. Avsenderen hevder å ha blitt slått og mishandlet av Gaddafi sin familie og skriver også at hun og hennes barn er sjokkert, men glade for nyhetene om Muammar Gaddafis død. Videre ber avsenderen om hjelp til å forvalte en større formue hun har kommet over.
- Dette er ett klassisk "Nigerian Letter". Avsenderen håper å lure mottakerne for penger, ved å tilby en belønning på et senere tidspunkt. Innhold og presentasjon er likt det vi ser i mange andre SPAM-distribusjoner, og det finnes absolutt ingen grunn til å svare på denne e-posten, sier Rikard Zetterberg, administrerende direktør i WeCloud.
- Det er vanlig at lykkejegere og hackere forsøker å utnytte hendelser i nyhetsbildet for å tiltrekke og infisere datamaskinen eller lokke til seg kontoopplysninger. Man bør være årvåken og veldig forsiktig med denne typen e-post og koblinger, sier Jon lathinen, CTO i WeCloud.
- Etter Gaddafis død så vi flere treff på Google med direktelinker til nettsteder med skadelig innhold. Hackere er gode til å få plassert sidene sine høyt i Googles søkeresultat og selv om Google gjør sitt beste for å luke ut skadelige lenker, klarer de ikke å fjerne alt. Mange nettsteder med skadelig innhold er dessuten en "renside" når Google først indekserer siden, men har ett helt annet innhold når en normal bruker besøker nettstedet, sier Rikard Zetterberg, administrerende direktør hos WeCloud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar