torsdag, mai 10, 2012

Malware spres fortsatt via e-post

I det siste har mer og mer ondsinnet kode på internettet blitt spredt via web-trafikk, og infisert intetanende nettbrukere via nettleseren. Imidlertid oppdages det fortsatt daglig ny malware som distribueres via epost.

Et nylig eksempel WeCloud har funnet, viser hvordan en trojaner blokkeres i WeCloud E-post sikkerhetsløsning, takket være en kombinasjon av ulike AntiVirus motorer. 


W32/Trojan2.NRGB er en ny variant av en trojaner som i øyeblikket bare blokkeres av tre antivirusleverandører (Authentium, F-Prot og Sophos). Hvilken leverandør som identifiserer ny skadelig kode først varierer mye, og det er derfor det er viktig at en epost sikkerhetsløsning  benytter flere ulike antivirusleverandører.

Ved testing av det aktuelle malware i 36 forskjellige antivirusløsninger kan det konstateres at de fleste løsningene ikke klarte å identifisere koden, selv om denne var flere timer gammel... -Mange bedrifter prøver å oppnå besparelser ved å velge enkle e-post sikkerhetsløsninger som primært fremstår som spamfiltre og ikke fokuserer på sikkerheten, noe som til slutt kan virke mot sin hensikt og bety mye høyere kostnader enn de initielle besparelser, sier Rikard Zetterberg, administrerende direktør i WeCloud AB.

De viktigste parametrene i en e-post sikkerhetsløsning er raske oppdateringer, hvor eksterne "cloud-baserte" løsninger er uslåelige. Dog gjør en
 ekstern løsning det viktig å være nøyaktig og omhyggelig med leverandørens garantier for oppe-tid og fail-over.

I tillegg til raske sikkerhetsoppdateringer, bør løsningen utnytte intelligens fra en rekke sikkerhetsleverandører og dermed øke muligheten for å stoppe ny ondsinnet kode. WeCloud E-post sikkerhetsløsning kombinerer en stabil 
global plattform og robust teknologi, med flere AntiVirus teknologier.

Enhanced by Zemanta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar